Jeg har samlet cykelruter, cykelture og cykelstier i Danmark i denne oversigt over forskellige cykeloplevelser i Danmark.

Mange af de danske cykelruter er skiltede nationale og regionale cykelruter.

Du kan bruge vores oversigt til at danne dig et overblik over de danske cykelruter og planlægge din næste cykeltur og cykelferie.

I vores oversigt finder du forslag til cykelruter i og omkring de største byer i Danmark, men du finder også links til Panoramaruterne.

I Danmark findes der tusindvis af skiltede og kortlagte nationale og regionale cykelruter. I alt findes der i Danmark 12.000 km cykelruter.

Jeg har selv skrevet en oversigt over cykelruter i Østjylland, cykelruter i Vestjylland og cykelture i Vejle. Du kan også tjekke cykelruter omkring Århus, Skanderborg, Djursland og Favrskov eller cykelruter i København.

Hvis du synes, der mangler et link på oversigten, så brug endelig kommentarerne.

Cykelruter i Danmark

Denmark by Bike

På DenmarkByBike finder du nogle af de bedste cykelture Danmark har at byde på. Du kan både finde afmærkede ruter og turforslag. De afmærkede cykelruter er nemme at kende på de blå rutetavler, som du også finder ude på ruten. Kortene kan downloades via den gratis app Naviki.

Besøg DenmarkByBike

Naturstyrelsens cykelruter

Her kan du finde inspiration til ture ud i naturen i hele Danmark - hvad enten du leder efter cykelruter, shelters eller legepladser.

Besøg Naturstyrelsens cykelruter

Vejdirektoratets cykelruter

Du kan finde kortet over de nationale cykelruter på Vejdirektoratets trafikkort på trafikken.dk. Nogle af ruterne har også deres egen hjemmeside, hvor du kan læse mere, og der findes ældre trykte kort hos Cyklistforbundet.

Besøg Vejdirektoratets cykelruter

Cykelruter i Horsens

Find information og inspiration til din næste cykeltur eller cykelferie. Du kan låne en gratis cykel hos VisitHorsens, hvis du viser gyldig legitimation.

Besøg VisitHorsens

Cykelruter i København

Find de bedste cykelruter i København med cykelkort. Download et gratis cykelkort, hvor du se alle de etablerede grønne cykelruter, nationale cykelruter og grønne cykelmuligheder. Kortet er spækket med praktiske informationer til cyklister i København og kan foldes, så det kan være i lommen på cykelturen.

Besøg Københavns Kommunes Cykelruter

Cykeltur i Nationalpark Vadehavet

Cykeltur i Nationalpark Vadehavet. Du kan finde et forslag til cykelture igennem Nationalparken med udgangspunkt fra Danhostel Ribe med flere alternative ruter.

Besøg Danhostel Ribe

Cykelruter i Nordjylland

Nordjylland er ideel til en cykelferie eller en dagsudflugt med den tohjulede. Her findes både ruter til en hyggetur, men også til de mere rutinerede kører, der vægter mere udfordrende ruter på strand eller i skoven.

Besøg VisitNordjylland

Cykelruter i Randers

Randers byder på helt unikke naturoplevelser lige ved gadedøren. Gudenåen, Randers Fjord, å og fjordlandskaber omgiver Randers fra Ålum i vest til Kattegat i øst og Mariager Fjord i Nord til Langå i syd. Tag cyklen og drag på tur!

Besøg VisitRanders cykelguide

Cykelruter i Silkeborg og Omegn

Cykelruter i Silkeborg og omegn. Oplev storslåede skove, hedelandskaber, bakker og dale fra istiden helt tæt på.

Besøg Silkeborgs cykelguide

Cykelruter i Søhøjlandet

Er du til aktiv ferie og smuk natur - velkommen til det smilende Søhøjland, som med sine mange cykelruter indbyder til lange cykelture med imponerende natur og fantastiske oplevelser - for både børn og voksne.

Besøg VisitSkanderborg

Cykelruter i Viborg

Stjerneruterne er planlagt af VisitViborg. Disse ruter er forslag til forskellige cykelture i kommunen med start og slut i samme punkt.

Besøg Viborg Kommune

Cykelferier på Mors

Mors har alle elementer, der giver hele familien en udbytterig ferie på to hjul. Morsø Turistbureau arrangerer færdigpakkede cykelture i Nordjylland, Limfjordsområdet og på øen Mors.

Besøg VisitMors

Fjordruten - cykelferie ved Limfjorden

Masser af frisk luft og tid til at nyde landskabets former og farver, dét er cykelferie, og det er for alle aldre! Ved Limfjorden har vi kilometervis af gode cykelstier og afmærkede ruter, så hop op på cyklen og kør ud i det blå - for alting opleves bedre fra en cykelsaddel!

Besøg Ferie Ved Limfjorden

Hærvejen på cykel

Hærvejen har flere hundrede kilometer cykelrute, der løber som en rygrad gennem Jylland. Du får med andre ord mulighed for at opleve hele paletten af de danske landskaber og natur fra nord til syd. Med så mange dejlige kilometer er det svært at bestemme sig!

Besøg Hærvejen

Mountainbike i Nordjylland

Nordjylland byder på en lang række muligheder og udfordringer for dig, der vil afprøve dig selv i den nordjyske natur på mountainbike. Oplev adrenalinet suse igennem kroppen og syren i dine ben.

Besøg VisitNordjylland

Cykelrute Nationalpark Thy

Der et udbredt netværk er cykelstier og småveje, som fører gennem nationalparkens varierede landskab. Fra cyklen kan du både opleve stille skove, åbne heder og hyggelige landsbyer

Besøg Nationalpark Thy

Panorama Cykelruter

Der er mange muligheder for en cykelferie - eller blot en mindre udflugt med cykel - i Danmark. Der er langtursruter for dem, der går seriøst til værks, et hav af kortere oplevelsesruter velegnet til familier og andre, hvor en cykeltur er en hyggelig aktivitet blandt flere på ferien.

Besøg Panorama Cykelruterne

Vestkystruten

Vi præsenterer her en del af de cykelruter, der er langs Vestkysten. Du kan vælge imellem Danmarks nationale cykelrute nr. 1 på 560 km. Mulighed for cykelpakkerejser.

Besøg Vestkystruten

Cykelruter på Fyn

Bike Island ruten og Østersøruten er oplagte at navigere efter, når du vil opleve Fyn og Øhavets på to hjul. En cykelferie på Fyn og Øerne fører dig både rundt til små hyggelige byer, smukke landskaber, kystnære strækninger og lavvandede badestrande.

Besøg VisitFyn

Cykelkort til cykelruter i Danmark

Jeg har skrevet et indlæg om, hvordan man vælger et godt cykelkort til de forskellige danske cykelruter.

Skriv en kommentar