Man tager en cyklist, en primus, en dansk sommerdag og nogle gode råvarer - og så kan man trylle flot og velsmagende mad frem til cykelturen.

Pak dåseleverpostejen og pulverkartoffel mosen langt væk og få inspiration til let og lækker mad lavet i det fri. Mad, der taler til sanserne.

Få og gode råvarer

Det handler om få og gode råvarer og om at turde tro på, at det ikke er så svært. Meget kan lade sig gøre på en primus med en enkelt gryde eller to eller sågar over bål.

Det italienske køkken er rigtig godt at lade sig inspirere af, når der skal laves mad til cykelferien. Deres mad er nemlig enkel med få og gode råvarer. Og vælger man en pasta ret, er der tilmed masser af de langsomme kulhydrater i, der er gode at spise, når man bevæger sig meget.

Olivenolie, hvidløg og pesto

Når man er af sted på cykeltur, er det vigtigt med nogle enkle råvarer, der ikke kræver køleskab eller nogle, man nemt kan købe hos den nærmeste købmand.

Det er en god idé at tage nogle få basisva rer med hjemmefra. Noget, der kan pifte forskellige retter op. Tag f.eks. en flaske god koldpresset olivenolie med, et stort hvidløg, et glas god pesto, og så naturligvis salt og peber. Så kommer du langt. De friske kryd derurter, der hører hjemme i alt slags mad, kan du ofte købe langs vejen eller hos den lokale købmand, nogle kan du også finde i naturen. Pestoen kan bruges direkte på friskkogt pasta, på kartofler eller på dag gammelt brød, du rister med lidt olie på panden, og hvidløget kan pifte stort set alt op. Man skal bare kaste sig ud i det.

Hvad skal du have med?

Jeg bruger de følgende produkter på mine cykelture, hvor jeg skal overnatte.

Trangia Stormkøkken

Trangia Stormkøkken

Trangia med gasbrænder er genialt til at lave mad på, når du er på farten.

Læs mere

Leatherman Signal - Multitool

Leatherman Signal - Multitool

Leathermans Signal er muligvis det ultimative multitool til outdoor-brug. Her er alle de værktøjer du kan få brug for, og de er alle i absolut topkvalitet. Du kan bl.a. save, skære, file, rive og skrue dig ud af en nødsituation. F.eks er multiværktøjets mombiblad med bølgeskær godt til at skære liner og snører.

Læs mere

Kuplika Spork 225

Kuplika Spork 225

Praktisk og ekstra lang spork i et flot design, inspireret af klassisk snitteteknik og et lækkert, miljøvenligt materiale. Det eneste stykke bestik, du behøver på tur.

Læs mere

Trangia Multidisc

Trangia Multidisc

Genialt tilbehør til Trangia Stormkøkkenet, hvor du kan si vand fra, bruge det som spækbræt, tallerken eller bare som et ekstra låg.

Læs mere

Bag-again original frugt- og grøntsagspose

Bag-again original frugt- og grøntsagspose

Med denne frugt og grøntsags pose får du et stærkt net som er velegnet til at tage med, når du køber frugt og grønt. På den måde er du med til at spare miljøet for engangs plastikposer og du gør emballagefri shopping nemmere.

Læs mere

Hvilken mad kan jeg lave?

Jeg har skrevet et par enkle opskrifter, du kan prøve med på din næste tur. Det allervigtigste er, at du ikke lader dig selv begrænse for meget. Man kan lave rigtig meget forskellig mad i naturen.

Skriv en kommentar