Man kan læsse det hele på bagagebæreren, købe cykletasker eller pakke anhængeren. Der er ingen universal pakkeløsning, men mange gode råd.

Der er mange måder at pakke en cykel til ferieturen. Man kan købe lækre vandtætte tasker og bruge meget tid på at få placeret tingene korrekt. Eller man kan have et par plastikposer på bagagebæreren og resten i en cykelkurv på styret. Det er op til dig selv. Der er ikke noget, der er mere rigtigt eller forkert. Men der er noget, der er mere hensigtsmæssigt end andet.

Cykeltasker

Normalt pakker man i et par cykeltasker. Cykeltaskernes største forcer er, at de er lette at montere, sidder godt fast og giver et lavere tyngdepunkt end bagage stablet oven på bagagebæreren. Jo lavere tyngde punkt, jo lettere er cyklen at styre. To store cykeltasker bag på cyklen giver god plads, og en lille styrtaske til småting som kort, solbriller og kamera er super praktisk.

Skal I have meget udstyr med f.eks. til telt turen, så pas på at taskerne ikke bliver for tunge. Lav en prøvepakning med al baga gen og prøv en tur på cyklen. Hvis du op lever, at den er svær at styre, har du sikkert pakket for tungt bagpå cyklen. Så må du supplere med fortasker. Fortasker monteres på en forbagagebærer, hvor især lowrider typen er velegnet til tasker.

Køb af cykeltasker

Cykeltasker fås i mange kvaliteter - regn med, at pris og kvalitet følges ad. Før du køber, skal du tjekke, om taskens kroge kan indstilles, så de passer til din bagagebærer. Styrtasken bør monteres på et særligt klik beslag, så den er nem at tage med. Tænk også på om taskerne er vandtætte, det gør det noget lettere at pakke.

Ortlieb - Bike-Packer plus

Ortlieb - Bike-Packer plus

Ortlieb Bike-Packer Plus er med en kapacitet på hele 42 liter, det ideelle sæt tasker til cykelferien og længere turer. Cykeltaskerne er fremstillet i det slidstærke condura, der udover at sikre taskerne en uovertruffen holdbarhed, samtidig også sørger for at taskerne er støv- og vandtætte.

Læs mere

Når du pakker i cykeltasker, kan du prøve på at sortere tingene lidt. Hav fx køkkengrej og mad i højre fortaske, og de ting du skal bruge i løbet af dagen som denne bog, regn tøj, kamera, pung og lign. i venstre fortaske osv. Det gør det meget lettere at finde rundt i taskerne, og du slipper for at hive al for mange ting ud på jorden, når du skal finde noget. Prøv også at pakke “lodret” i stedet for “vandret”. Når du sætter tingene ned i tasken lodret, kan du se det meste, bare du åbner tasken. Endelig skal du tage hensyn til balancen. Bagtaskerne bør veje ca. lige meget og fortaskerne ligeså.

Anhænger

Har du meget bagage, eller kører du på en racercykel, kan det være en god idé at pakke i en anhænger i stedet for tasker. En almin delig plast- eller trækasseanhænger er ud mærket til ture, hvor dagsetaperne ikke er for lange, men hvis du har ambitioner om lange stræk, bør du investere i en rigtig tou ring anhænger. I en anhænger har du mas ser af plads, men pas på: Tag ikke for meget med. Anhængeren bliver hurtig tung at trække rundt med. Husk at du også kan få brug for en ekstra slange til anhængeren.

Bikepacking

Hvis du vil pakke lidt mere minimalistisk, så kan du også lade dig inspirere af bikepacking.

cykel pakket til bikepacking
Smarte løsninger til pakning af cyklen fra bikepacking

Du kan tjekke meget mere cykeludstyr til cykelferien her.

Skriv en kommentar