Det er let at læsse cykler bag på bilen. Men de offentlige transportmidler kan også give en håndsrækning på ud- og hjemrejsen, eller når man trænger til en hviledag for ben og bag i løbet af ferien.

Bliver man træt en dag, eller begynder cykelferien i den modsatte ende af landet, kan det i løbet af ferien være nødvendigt at transportere både sig selv og cyklen. På www.trafikken.dk kan man finde oversig ter over både tog-, bus- og færgeselskaber i hele landet.

Cykler med færge

Mange steder i øriget Danmark sejler de charmerende færgeruter stadig. De små færger er som skabt til en lille pause i cykel turen, og alle færger i Danmark tager cykler med mod betaling.

Cykler med bus

I landområder er bussen et fint alternativ til toget, når det gælder cykeltransport. De fleste rutebiler uden for hovedstadsområdet har plads til at tage et par cykler med. Ring til det lokale busselskab og hør nærmere om mulighederne.

Cykler med tog

Almindelige cykler kan tages med i toget på alle strækninger i landet. Men ikke alle tog medtager cykler, og der er begrænset plads, så undersøg mulighederne på forhånd.

Læs: Værd at vide om at have cyklen med på tog

Bagagen skal tages af cyklen under transporten, og cykelanhængere skal klappes sammen og tages med som håndbagage (max. mål er 100x60x30 cm). Husk at købe en speciel cykelbillet eller et cykelklippekort.

Betingelserne for at få cyklen med varierer fra tog til tog. Kontakt DSB for nærmere information. Du kan bl.a. hente folderen “Cykler i tog” på den nærmeste station eller læse mere på www.dsb.dk

Skal du udelukkende rejse på privatbane strækninger? Så kontakt det lokale togselskab for mere information.

Se også www.rejseplanen.dk

Thule Velocompact 3

Thule Velocompact 3

Genial cykelholder Velocompact 3 fra Thule er til transport af 3 cykler. (Kan udvides til 4 cykler). Holderen er til montering på anhængertræk og passer til alle cykler.

Læs mere

Thule Freeride 532 - Cykelholder til tagmontering

Thule Freeride 532 - Cykelholder til tagmontering

Thule Freeride 532 er en cykelholder til tagmontering. Holderen har plads til en enkelt cykel. Virkelig let at bruge.

Læs mere

Du kan tjekke meget mere udstyr til cykelturen her.

Samarbejdspartnere