Cykeludstyr

2 minutters læsning

Jeg har samlet alle mine bedste anbefalinger og inspiration til at dykke længere ned i, hvordan du kan planlægge og udføre din cykelferie på denne side.

Jeg har samlet alle mine bedste anbefalinger til cykeludstyr, som du med fordel kan overveje til din cykeltur.

Links markeret med (*) er reklamelinks, hvor jeg får en lille kommision, hvis du ender med at købe fra de enkelte steder. Derved er du med til at støtte driften af dette site, så det håber jeg, at du vil overveje.

Cykelkort til din cykeltur

Cykelkort #1 Nordlige Sjælland Cykelkort #2 Sydlige Sjælland, Møn, Lolland og Falster Cykelkort #3 Fyn, Ærø, Tåsinge og Langeland Cykelkort #4 Østlige Jylland Cykelkort #5 Nordlige Jylland Cykelkort #6 Vestlige Jylland Cykelkort #7 Sydlige Jylland Cykelkort #8 Bornholm

Læs mere om, hvordan du vælger det rigtige cykelkort til cykeltur og cykelferie i Danmark.

Køb cykelkort hos Nordisk Korthandel

Gode bøger om cykelferie og cykeloplevelser

Saxo og på Nordisk Korthandel kan du finde en masse spændende bøger om cykelruter. Husk at få opdaterede cykelkort med på din rejse.

Den store Bog om Cykelture i Danmark

Den store Bog om Cykelture i Danmark

Cykelture i Danmark er en praktisk guide til spændende cykelture i hele landet. Bogen gennemgår de bedste cykelture, fordelt på alle landsdele og med beskrivelser af, hvad man ser undervejs. Der er både cykelture for hele familien og lidt mere udfordrende ture for cykelentusiasten.

Læs mere

Cykelreparation

Cykelreparation

Cykelreparation dækker alt lige fra lapninger og daglig vedligeholdelse til avancerede teknikker til hjulopretning og justering af gear eller bremser på din mountainbike.

Læs mere

Danske Bjerge

Danske Bjerge

Danmarks bjerge. Fra det laveste til det højeste punkt er en utrolig flot og oplysende bog med over 500 farverige fotos. Bogen giver en indsigt i landets 117 bjerge, fra Harehøj på 3 meter til Danmarks højeste punkt, Møllehøj. Hvert bjerg er beskrevet med historiske oplysninger, fakta og lokale anekdoter, som gør bogen hyggelig, underholdende oplysende at læse i.

Læs mere

Cykelguidebøger

Du kan købe flere cykelguidebøger hos Nordisk Korthandel”.

Jeg synes også rigtig godt om disse cykelbøger.

Køb bøger på Saxo om cykling

Transport af cykler

Thule Velocompact 3

Thule Velocompact 3

Genial cykelholder Velocompact 3 fra Thule er til transport af 3 cykler. (Kan udvides til 4 cykler). Holderen er til montering på anhængertræk og passer til alle cykler.

Læs mere

Thule Freeride 532 - Cykelholder til tagmontering

Thule Freeride 532 - Cykelholder til tagmontering

Thule Freeride 532 er en cykelholder til tagmontering. Holderen har plads til en enkelt cykel. Virkelig let at bruge.

Læs mere

Jeg har skrevet mere om transport af cykler.

Cykelur, puls, watt og cykelcomputere

Garmin Vector 3S

Garmin Vector 3S

Vector 3S er navnet på disse pedaler med Wattmåler fra Garmin, som måler effekten på venstre pedal, samt registrerer kadence og total effekt.

Tjek prisen

Garmin fenix 6X Pro Solar

Garmin fenix 6X Pro Solar

Garmin outdoor ur med pulsmåling og solopladning. Et virkelig fedt ur, hvor du også kan have musik på uret.

Tjek prisen

Cykeltasker

Ortlieb - Bike-Packer plus

Ortlieb - Bike-Packer plus

Ortlieb Bike-Packer Plus er med en kapacitet på hele 42 liter, det ideelle sæt tasker til cykelferien og længere turer. Cykeltaskerne er fremstillet i det slidstærke condura, der udover at sikre taskerne en uovertruffen holdbarhed, samtidig også sørger for at taskerne er støv- og vandtætte.

Læs mere

Jeg har skrevet mere om pakning af bagage på cyklen her.

Madlavning på cykeltur

Trangia Stormkøkken

Trangia Stormkøkken

Trangia med gasbrænder er genialt til at lave mad på, når du er på farten.

Læs mere

Leatherman Signal - Multitool

Leatherman Signal - Multitool

Leathermans Signal er muligvis det ultimative multitool til outdoor-brug. Her er alle de værktøjer du kan få brug for, og de er alle i absolut topkvalitet. Du kan bl.a. save, skære, file, rive og skrue dig ud af en nødsituation. F.eks er multiværktøjets mombiblad med bølgeskær godt til at skære liner og snører.

Læs mere

Trangia Multidisc

Trangia Multidisc

Genialt tilbehør til Trangia Stormkøkkenet, hvor du kan si vand fra, bruge det som spækbræt, tallerken eller bare som et ekstra låg.

Læs mere

Bag-again original frugt- og grøntsagspose

Bag-again original frugt- og grøntsagspose

Med denne frugt og grøntsags pose får du et stærkt net som er velegnet til at tage med, når du køber frugt og grønt. På den måde er du med til at spare miljøet for engangs plastikposer og du gør emballagefri shopping nemmere.

Læs mere

Tjek også artiklen om at lave mad på cykelturen.

Cykeludstyr og udstyr til din cykel

Cykelbutikker og cykelhandlere online

2 minutters læsning

Der findes mange online cykelhandlere. Jeg har her valgt cykelbutikker, der har en webshop med cykelsalg og cykeludstyr, så du kan shoppe online fra hele lan...

Cykeldæk størrelser: Komplet tabel (2023)

7 minutters læsning

Inden du skal på cykeltur eller cykelferie, så bør du tjekke om dine dæk er i orden. Hvis du har brug for at skifte dit dæk, så har jeg lavet en guide til at...

Online cykelkort: 5 gratis muligheder

2 minutters læsning

At cykle er en fantastisk måde at komme rundt på, og med de mange online cykelkort er det nemmere end nogensinde før at finde de ruter, der passer dig.

Påklædning til cykelturen og cykelferien

2 minutters læsning

Man kan sagtens cykle i almindeligt tøj, bare det ikke strammer. Men typisk er det mere behageligt at køre med rigtigt cykeltøj - som minimum et par cykelbuk...

Valg af cykel til cykeltur og cykelferie

2 minutters læsning

Feriecyklen kan både være en decideret turcykel, men du kan også bruge din hverdagscykel. Du skal bare sørge for at vælge en fornuftig rute.

Du kan læse mere om cykeludstyr her.

Flere artikler med inspiration

Danmarks højeste bjerge: Top 10 (2023)

4 minutters læsning

Jeg har samlet en liste over de højeste bjerge i Danmark. Her kan du få helt styr på Danmarks toppe og finde ud af, hvor de ligger i landet.

Hvis du vil støtte cykel-ruter.dk og udviklingen af sitet, så kan du handle ved vores samarbejdspartnere. Jeg får en lille kommision, hvis du handler hos dem, men prisen er den samme for dig.

Skriv en kommentar