Her er 11 forslag til dig, der er på udkig efter gode cykelbøger. Der er ikke noget bedre end at læse en god cykelbog, mens du restituerer efter en hård cykeltur - eller ankommer til din destination på din cykeltur.

Jeg har her udvalgt en række gode cykelbøger, som du kan blive inspireret af. Bøgerne er fyldt med gode anekdoter og fortællinger fra cykelsportens helt, tips til træning og hvordan du kommer i god cykelform uanset om du vil køre på stejle bakker i Danmark, søger inspiration til en tur til Alperne, køre watt træning eller er interesseret cykelruter i Danmark.

Jeg har også inkluderet cykelbøger om cykelreparation. En bog om cykling er en rigitig god inspiration og gaveide til cykelentusiasten. Og der er rigtig mange cykelbøger, som du kan lade dig inspirere af i denne liste over gode bøger om cykling.

Liste med 11 cykelbøger 2021

Her har jeg valgt 11 cykelbøger, som du kan lade dig inspirere af, hvis du gerne vil have en god cykelbog. Jeg håber, at du finder nogle interessante bøger at dykke ned i. Linksene er reklamelinks, men du skal også huske, at du kan låne en del af bøgerne gratis på biblioteket eller på eReolen.

Cykel Almanak

Hvis du skal nøjes med én cykelbog, så er Cykel Almanak skrevet af Rolf Sørensen et rigtig godt bud. Bogen har 500 sider med en løbskalender med 100 af verdens væsentligste løb beskrives. Du får også et et cykeltræningsprogram over 12 måneder for 3 niveauer. Derudover krydres bogen med interviews med nogle af de største cykelstjerner, tips og tricks samt lækre cykelfotos i en fotoserie.

Se prisen hos Saxo*

Sort kaffe & hvide sokker

I cykelbogen Sort Kaffe & Hvide Sokker samles interviews med 12 af Danmarks bedste cykelryttere gennem tiden. Bjarne Riis, Rolf Sørensen m.fl. deler sjove oplevelser, genistreger og taktiske brølere. Bogen er glimrende underholdning for de passionerede cykelfans og dedikerede cykelmotionister med tips og tricks om cyklen, tøjet og træningen fra de bedste.

Se prisen hos Tales*

De høje bjerge

I cykelbogen De høje bjerge beskrives Europas 50 mest legendariske stigninger. Det er en perfekt bog, hvis du ønsker lidt inspiration til det næste bjerg som skal cykles. Hver stigning beskrives med flotte billeder, profiler af stigningerne og kort.

Se prisen hos Saxo*

Shutup Legs

Fortællingen om Jens Voigts vej til professionel cykelsport er bemærkelsesværdig. Lige fra hans opvækst i Østtyskland, hvor Tour de France blot var noget, man hørte rygter om, til den sene professionelle debut i 1997 og de mange bedrifter, der fulgte på landevejene i de efterfølgende år.

Se prisen hos Tales*

Racercykel træning

Vil du gerne have en bog om, hvordan du skal sammensætte din træning, kost og øvelser for at optimere din performance, så kan cykelbogen _Racercykel træning_anbefales. I bogen bliver du guidet igennem flere forskellige niveauer af din cykeltræning – ligefra det basale om til det mere avanceret såsom hvordan du fx optimerer din restituering.

Se prisen hos Gucca*

Tri – Den ultimative træningsbog

Hvis du vil optimere dine præstationer, så tjek bogen Tri – Den ultimative træningsbog. Bogen henvender sig godt nok til triatlonudøvere, men er stadig meget brugbar for almindelige landevejscyklister. Bogens tips om teknik, træning, ernæring og psykologi sagtens kan videreføres over til landevejscyklister.

Se prisen hos Tales*

Det hemmelige løb

I cykelbogen Det hemmelige løb fortæller den forhenværende cykelrytter Tyler Hamilton om livet som professionel cykelrytter, som var præget af løgne, korruption og ikke mindst omfattende doping. Tyler indrømmer bl.a. sit eget dopingmisbrug og løfter sløret for Lance Armstrongs omfattende dopingbrug.

Se prisen hos Saxo*

Cykelreparation

Bogen Cykelreparation er et must-havefor dedikerede cykelmotionister. For med denne bog kan du undgå at skulle gå ned i din lokale cykelhandler med din racercykel, når den skal efterses, repareres eller vedligeholdes. For denne bog guider dig til alt lige fra den daglige vedligeholdelse til de mere avancerede teknikker som fx hjulopretning eller gearjustering.

Se prisen hos Gucca*

De skønneste cykelture i Europa

Skal du på cykelferie i Europa, så er De skønneste cykelture i Europa cykelbogen, du bør eje. Bogen er skrevet af Thorsten Brönner, som har rejst Europa tyndt for at finde de bedste steder til cykelferie i Europa. I alt 16 lande ligefra Skandinavien til Montenegro. Hvert land beskrives grundigt, og der er en hel del flotte billeder for hvert land.

Se prisen hos Tales*

Mountainbike

Vil du gerne lære mere om mountainbike, så du får en bedre forståelse af køreteknikken, hvordan du træner optimalt, hvordan du vedligeholder din cykel, så er Mountainbike bogen af cykeltræneren Per Henrik Brask et rigtig godt bud.

Se prisen hos Saxo*

Cykeltræning - Optimer dine præstationer med effekttræning

Cykeltræning er en fokuseret og præcis guide til at forbedre dine præstationer på cyklen med effekttræning. Princippet er enkelt: Du skal træne i at kunne cykle så hurtigt som muligt i så lang tid som muligt. Det gør du ved at stimulere din fedtforbrændning, og det kræver, at du træner din udholdenhed med varieret intensitet, hovedsageligt i de lette til moderate træningszoner og over rigtig mange kilometer.

Se prisen hos Tales*

Flere cykelbøger

Hvis du vil have inspiration til flere cykelbøger, så kan du kigge hos nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du gerne vil støtte dette site, så er links reklamelinks. Vi får en lille kommision for hvert salg, men din pris er den samme, hvis du vælger at købe en bog efter at have klikket på vores links.

Vi har også skrevet andre sider med anden inspiration til cykling eller en guide til at finde det rigtige cykelkort over Danmark.

Find cykelbøger hos Saxo

Lær mere

Find cykelbøger hos Tales

Lær mere

Find cykelbøger hos Gucca

Lær mere

Skriv en kommentar