Der er mange gode cykelruter i København. Jeg har samlet de bedste cykelture og hvor du kan finde cykelkort over cykelstier og ruter i København.

København er en cykelby

København vil gerne være en by med bedre plads, mindre larm, renere luft og sundere borgere. Cyklister er et middel til at opnå dette mål. Og for at få cyklister kræver det at cykelruterne i byen får et løft, og København har rigtig mange fine cykelstier.

Cykler klar til cykelruter, supercykelstier og grønne cykelruter og cykelkort over København
De mange gode cykelruter, supercykelstier og grønne cykelruter i København gør også at cykling er meget populært. Pxhere.

Supercykelstier i København

Rundt omkring i Danmark bliver der satset mere og mere på supercykelstier, og København er ikke nogen undtagelse.

I København er der etableret en del cykelpendlerruter, som har fået prædikatet supercykelstier, og der er flere på vej.

Supercykelstinettet skal gøre det let, fleksibelt og trygt at cykle rundt i København og kommunerne omkring København.

Formålet med supercykelstierne er at forbinde arbejdspladser, studier og boligområder i hele regionen, men de er også gode at tage en cykeltur på og opleve København og komme lidt væk fra byen.

Visionen er, at supercykelstinettet i hovedstadsregionen skal bestå af 45 ruter, hvilket svarer til 746 km supercykelsti.

Du kan downloade et cykelkort over supercykelstierne her:

Kort over supercykelstier

Cykelruterne i København hænger sammen

Der bliver hele tiden gjort rigtig meget for at forbedre cykelstierne i København.

De Grønne Cykelruter, Havneringen og Langelinieruten er gennem Svanemølleruten koblet sammen med Ryvangsruten og Nørrebroruten.

Du kan på cykel opleve hele København.

Fx forløber Svanemølleruten fra Langeliniebroen ad Østbanegade langs jernbanen og de tætte kvarterer til Nordhavn Station. Derfra passeres B93’s boldbaner, hvortil mange kommer på cykel.

Fra Østerbrogade fortsætter ruten ad Sibeliusgade og langs Kildevældparken og via Borgervænget og det nye stiforløb mellem Omsorgscentret og DMI til Ryparken Station.

Fra Ryparken Station kan man cykle videre ad andre Grønne Cykelruter i den ene retning til Ryvangen Naturpark eller i den anden retning (over broen over Lyngbyvej) ad Nørrebroruten helt til Frederiksberg.

Man kan kombinere Svanemølleruten med en tur med S-toget og stå af ved Nordhavn Station eller Ryparken Station.

Cyklen kan medbringes gratis i S-toget, også i myldretiden.

Læs: Alt om at med bringe cyklen i toget

Grønne cykelruter

De Grønne Cykelruter i København er et sammenhængende net af cykelstier, som løber gennem de rekreative områder i København og uden om den travle trafik.

Hvis du vælger de Grønne Cykelruter, så kan du samtidig få en historie om bydelen og byens udvikling.

Du kommer forbi parker, søer, nedlagte jernbaner, havnen, boldbaner og byens mange forskelligartede kvarterer. Sænk tempoet og husk at lægge mærke til omgivelserne.

Cykelruterne er fredelige, og det er et godt sted cykle i København. Undervejs på ruterne er der masser af grønne åndehuller.

De Grønne Cykelruter kobler mange cykelruter sammen, og du kan se dem på samme kort som supercykelstierne.

Kort over Grønne Cykelruter

Læs mere om cykelruter i København

Cykelruter i København

Cykelruter i København

Find de bedste cykelruter i København med cykelkort. Download et gratis cykelkort, hvor du se alle de etablerede grønne cykelruter, nationale cykelruter og grønne cykelmuligheder. Kortet er spækket med praktiske informationer til cyklister i København og kan foldes, så det kan være i lommen på cykelturen.

Besøg Københavns Kommunes Cykelruter

Gratis cykelkort over København

Jeg har skrevet et indlæg om, hvordan man vælger et godt cykelkort til de forskellige danske cykelruter.

Jeg synes det her cykelkort som PDF fra Københavns Kommune er ret godt.

På cykelkortet kan du se alle de etablerede grønne cykelruter, nationale cykelruter og grønne cykelruter. På kortet får du de fleste informationer, du har brug for, når du skal på cykeltur i København.

Download Gratis Cykelkort

Hvis du har brug for et trykt kort, så kan jeg godt lide kvaliteten af Cykelkort Danmark og København fra Nordisk Korthandel. Det bliver jævnligt opdateret, så det kommer til at indeholde de nyest forbedringer til cykelstierne i København.

Cykelkortet over Storkøbenhavn er i 1:35.000. Hvis du skal på cykeltur i hovedstadsområdet, er det altså rigtig fint at navigere efter.

Cykelkort Danmark og København
Linket er et reklamelink

Andre cykelruter i Danmark

Jeg har skrevet om en lang række andre cykelruter, som du kan lade dig inspirere af også.

Skriv en kommentar