Mange leder efter forslag til gode cykelruter omkring Århus, på Djursland, Skanderborg og Favrskov. Det var et spændende spørgsmål, hvor jeg kom til at tænke tilbage på, da jeg skrev cykelguiden om Østjylland.

Det var også en god opgave lige at få samlet ruterne tæt på Århus i et indlæg, så det har jeg gjort her. Der er både nationale cykelruter og regionale cykelruter omkring Århus.

Der er virkelig mange flotte cykelruter i området omkring Århus.

Du kan både køre langs vandet ud mod Djursland, hvor du kan opleve 250 km kyststrækning med mange børnevenlige strande. Du kan også køre igennem Mols Bjerge. En af ruterne vil bringe dig ud mod de hyggelige købstæder Ebeltoft og Grenaa.

Du kan også køre indenlands i noget af den flotteste natur i Danmark forbi Skanderborg og vestpå. Her kommer du forbi søer, gennem skove og oplever, hvordan landskabet har reageret på istiden. Det kan være en god ide at tjekke bakkeprofilen for din rute, inden du tager afsted, da området også kan byde på en del bakker.

I det hele taget er der mange muligheder, og du kan se endnu flere muligheder under de ruter, jeg har beskrevet til cykelguiden til Østjylland.

Cykelruter med udgangspunkt i Århus

Der er masser af cykelruter i Århus Kommune, og nogle af dem tager sit udgangspunkt i Århus.

Regionale cykelruter i Århus-området

Regionale cykelruter omkring Skanderborg

Frem og tilbage eller rundtur?

Mange af de skiltede cykelruter i Danmark er en rute, hvor start og slut er forskellige steder. Det gør imidlertid ikke så meget.

Ofte kører jeg bare samme vej hjem igen. Selvom det lyder banalt, så er det en helt anden oplevelse at køre en cykelrute baglæns.

Du kan også med lidt planlægning sommetider lave forbindelse til en anden rute, så du kan få en rundtur tilbage igen. Det kræver ofte et godt kort at planlægge turen på den måde.

Planlæg cykelturen omkring Århus

Det er en ret god ide at have et godt cykelkort, hvis du vil ud på en cykeltur omkring Århus, Djurslund, Skanderborg eller Favrskov.

#4 Østjylland #4 Østlige Jylland
Links er reklamelinks

Jeg har skrevet et indlæg om, hvordan man vælger et godt cykelkort.

Du kan også downloade ruterne som GPS eller GPX-track og have dem på din telefon. Hvis du går ind på de enkelte ruter, så har jeg forsøgt at tegne ruterne i Alltrails, som er et gratis program, du kan downloade til din Smartphone.

Typiske begynderfejl

  • Cykler for langt. Hvis du ikke får planlagt ruten ordentligt eller tjekker den på et kort (det gælder også bakkeprofilen), så kan du ende med at cykle længere, end du har lyst til. Det er bedre at cykle for kort på de første ture.
  • Din cykel passer ikke. Husk at få indstillet sadlen, så den passer til dig.
  • Glemmer noget at spise. En stor del af en cykeltur er også at nyde turen. Det er en rigtig god ide at have snacks med - og du skal i hvert fald have noget at drikke med.
  • Bukserne gnaver. Du skal sidde mange timer i sadlen, så sørg for at dine bukser ikke kommer til at gnave. Den fejl har jeg lavet et par gange. Du behøver ikke cykelshorts, men hvis du vælger at køre i cykelshorts, så skal du ikke have underbukser på nedenunder.
  • Du glemmer ting til punkteringer. Det er en risiko, at du punkterer. Man kan fx få selvklæbende lapper og en billig pumpe.
  • Du har for meget tøj på. Du skal forsøge at ramme en passende temperatur på hele cykelturen. Jeg har skrevet et indlæg om, hvordan du undgår at svede på cyklen. I øvrigt er det bedste, hvis du kan have bagagen på cyklen og ikke på ryggen i en rygsæk.

Cykelruter fra Århus

National Rute 04: Århus til Bryrup

1 minutters læsning

Denne del af national cykelrute 4 er uden tvivl en af Danmarks smukkeste. Vi føres fra det hyggelige cafeliv i Århus’ smukke omgivelser til Midtjyllands skov...

Regional Rute 16: Århus til Viborg

2 minutters læsning

Regional cykelrute 16 fra Jyllands nuværende hovedby, Århus, til landsdelens historiske magtcentrum, Viborg, fører gennem et meget seværdigt landskab med mul...

Regional Rute 18: Århus til Norup

2 minutters læsning

Regional cykelrute 18 fra Århus til Norup på 88 km byder på en hård start, hvor du for alvor kan krumme ryggen og lege professionel cykelrytter. Men med gang...

Cykelruter på Djursland

National Rute 05: Hadsund - Horsens

5 minutters læsning

Fra nord til syd følger ruten Østjyllands kystlinje og flere steder er der gode bademuligheder i Kattegat nær de store og små turistbesøgte kystbyer.

Regional Rute 03: Udbyhøj - Løgten

2 minutters læsning

Regional cykelrute 3 kunne kaldes Herregårdsturen, idet vi kommer i umiddelbar nærhed af 5 større herregårde, nemlig herregårdene Holbækgård, Stenalt, Gl Est...

Regional Rute 20: Hornslet til Grenaa

2 minutters læsning

Regional cykelrute 20 fører tværs over Jyllands næse. Den går langs de stille, djurske veje og en del af ruten køres på stier. Det er højst sandsynligt, at m...

Regional Rute 22: Stenvad til Rønde

2 minutters læsning

Regional cykelrute 22 går tværs over Djursland og fungerer som en god introduktion til det djurske landskab. Ruten giver også mulighed for at følge mosebruge...

Ruter i Østjylland samlet på et kort

Tips og tricks til din cykeltur

Hvis du er klar på at kaste dig ud i en cykeltur omkring Århus, Favrskov, Djursland og Skanderborg, så er det bare at kaste dig ud i det. Jeg har skrevet lidt flere tips til at tage på cykeltur.

Andre cykelruter i Danmark

Hvis du er interesseret, så har vi også skrevet om en lang række andre cykelruter i Danmark.

Skriv en kommentar