Der er et overflødighedshorn af cykelruter på Fyn, hvor du kan opleve naturen på tætteste hold med rolig trafik på din cykeltur. Jeg har her samlet de mest populære cykelruter på Fyn og hvordan du finder kort til ruterne.

Der er ikke så mange bakker på Fyn, og der er gjort rigtig meget ud af at få lavet et fornuftigt cykelnetværk.

Cykelruter på Fyn

VisitFyn har samlet nogle signaturruter på Fyn.

Østersøruten og Bike Island-ruten er virkelig anbefalelsesværdige, hvis du skal på cykeltur i Syddanmark og på Sydfyn.

Ruterne er lange, men heldigvis behøver man jo ikke at køre hele ruten på en gang.

Lad os dykke ned i nogle af de fabelagtige cykelruter på Fyn, som du kan få et lille indblik i disse videoer:

Cykelruten: Fyn rundt

Climbs foreslår, at man skal opleve Fyn Rundt på cykel. Der er to variationer af cykelruten. Du kan enten køre den klassiske eller du kan skære noget af turen af.

  • Den klassiske tur Fyn Rundt på cykel (315 km). Start fx i Middelfart. Derfra kører du mod uret til Assens, Fåborg, Svendborg, Nyborg, Kerteminde, Odense, Hasmark Strand, Bogense og så slutter du igen turen i Middelfart. Du kan lave en afstikker til Hindsholm (Fyns Hoved), men så skal du køre nogen flere kilometer.

  • Fyn Rundt uden Østfyn (157 km). Bogense, Middelfart, Assens, Fåborg og Svendborg er noget af det smukkeste på Fyn. Derfor kan du sagtens nøjes med at køre denne del af Fyn på cykel. Du kan evt. bruge lidt dage i Svendborg med cykelture på Ærø og Langeland.

Østersøruten - Nationalrute 8

VisitFyn kalder Østersøruten og Bike Island-ruten for signaturruter. De foreslår, at du kan cykle langs hele Østersøruten eller tage den i etaper.

  • Østersøruten - Nationalrute 8
  • Østersøruten - Etape 1 Sønderborg - Svendborg
  • Østersøruten - Etape 2 Svendborg Nakskov
  • Østersøruten - Etape 9 Nyborg - Svendborg
  • Østersøruten - Etape 10 Svendborg - Assens
  • Østersøruten - Etape 11 Assens - Middelfart
  • Østersøruten - Etape 11 Middelfart - Christiansfeld
  • Bike Island Ruten

Nationale cykelruter på Fyn

På Fyn er Østersøruten den mest imponerende nationale cykelrute. Jeg har skrevet mere om Østersøruten, som er national cykelrute 8 her.

Udover Østersøruten, så går national cykelrute 6 fra Esbjerg til København også hen over Fyn.

Regionale cykelruter på Fyn

Her er en liste over de regionale cykelruter på Fyn. Hvis du har lyst til at beskrive nogen af dem til dette site, så vil det være meget hjælpsomt.

Rutenr og Cykelrute Længde (km)
30 Middelfart - Bogense   39
31 Bogense - Hasmark Strand   32
32 Odense - Midskov   32
33 Stige - Vollsmose   3
35 Odense - Bogense   36
40 Kerteminde - Nyborg   25
41 Kerteminde - Korshavn   30
42 Kerteminde - Martofte   17
43 Tårup - Vesterskov   13
45 Kerteminde - Odense   23
50 Nyborg - Svendborg   55
51 Nyborg - Fåborg   54
55 Odense - Svendborg   60
60 Assens - Fåborg   43
65 Odense - Fåborg   52
70 Middelfart - Assens   43
71 Frøbjerg Bakker - Emtekjær   21
75 Assens - Odense   49
79 Ørbæk - Langesø   116

Mere inspiration

Cykelruter på Fyn

Cykelruter på Fyn

Bike Island ruten og Østersøruten er oplagte at navigere efter, når du vil opleve Fyn og Øhavets på to hjul. En cykelferie på Fyn og Øerne fører dig både rundt til små hyggelige byer, smukke landskaber, kystnære strækninger og lavvandede badestrande.

Besøg VisitFyn

Cykelkort og kort over Fyn

Jeg anbefaler altid, at du får fat i et godt cykelkort, når du skal på cykeltur. Jeg har lavet en guide til cykelkort over Danmark, hvor du kan se, hvilke jeg synes er de bedste kort.

Heldigvis er der lavet et rigtig godt og vejrbestandigt kort, hvor du kan få overblik over cykelruterne på Fyn og det sydfynske øhav.

På cykelkortet over Fyn kan du finde informationer om nationale cykelruter 6 og 8. Samtidig kan du finde informationer om alle de regionale cykelruter på øen. De regionale ruter i kortet er følgende 2, 30, 31, 32, 33, 35, 37, 38, 40, 41, 42, 43, 45, 50, 51, 55, 65, 71, 75, 79, 80, 81, 82, 83, 90, 91 og 92.

Desuden kan du finde lidt lokale cykelruter, fx banestien fra Ringe til Korinth.

Kortet indeholder også alle mulige nyttige informationer for cyklisten. Du kan finde rastepladser, overnatningsmuligheder, cykelhandlere, seværdigheder og turistattraktioner. Du kan i kortet finde alle de cykelvenlige faciliteter på Fyn.

Du kan fx købe et kort over Fyn her. Prisen er absolut overkommelig.

Cykelkort #3 Fyn, Ærø, Tåsinge og Langeland
Cykelkort over Fyn med de regionale og nationale ruter på Fyn.

Østersøruten på Fyn

Østersøruten er naturligvis en af de store attraktioner på Fyn. Hvis du har brug for en fuldstændigt cykelkort over Østersøruten, så kan du tjekke dette glimrende cykelkort fra Bikeline. Der er ikke et bedre kort.

Cykelkort over Nationalrute 8 på Fyn
Kortbogen over Nationalrute 8: Østersøruten dækker cykelture gennem Danmarks smukkeste landskaber fra Lillebælt, det sydlige Fyn, det åbne land på Lolland-Falster og de imponerende kridt klipper på Møn. Kortbogen er på tysk. Tjek prisen på bogen{ rel=’sponsored nofollow noopener’ }

Konklusion

Jeg håber du fik inspiration til at tage en cykeltur på Fyn. Der er i hvert fald masser af spændende cykelruter på Fyn, og du kan også finde nogle gode cykelkort over Fyn. Du kan også finde andre cykelruter i Danmark her.

Skriv en kommentar