Cykel- og gangsti fra Svenstrup til Nibe. Ca. 14 km. Stiforbindelse fra Svenstrup til Østerådalen og Aalborg. Fra Skalskoven i Nibe fortsætter stien ad Nørregade til Nibe centrum.

Bjergstien mellem Svenstrup og Nibe er en smuk 14,8 km lang regional cykelrute. Ruten fører dig gennem den fantastiske natur i det danske landskab med bølgende bakker, skove og marker.

Stien er for det meste asfalteret, men der er nogle strækninger, der er ikke asfalteret. Ruten er for det meste flad, men der er nogle bakker. Bjergstien er en af de danske banestier.

Ruten er velegnet til alle niveauer af cyklister, men det anbefales, at du har en god kondition, hvis du vil gennemføre hele ruten.

Hvad er Bjergbanestien?

Bjergbanestien er en cykel- og vandresti, der løber langs den gamle jernbanestrækning mellem Svenstrup og Nibe. Stien er 14,8 km lang og fører dig gennem varierede landskaber - fra skov til hede.

Fortsætter fra Nibe mod Hvalpsund ad Hvalpsundruten (regional cykelrute 29).

Sådan kommer du dertil

Stien starter i Svenstrup, ved parkeringspladsen ved den gamle jernbane station. Herfra følger stien den gamle jernbanelinje mod Nibe. Stien er skiltet og let at følge.

Hvad kan du se på vejen?

Bjergstien byder på en række forskellige landskaber og udsigter. Du vil ride gennem skove, forbi søer og heder og få et glimt af nogle af de lokale dyreliv. Undervejs kommer du også forbi nogle af de gamle jernbanestationer, som tidligere betjente Svenstrup-Nibe-banen.

Hvad kan du lave på stien?

Bjergstien er perfekt til en afslappet cykeltur eller gåtur. Hvis du har lyst til at tage en svømmetur, er der flere søer langs vejen, hvor du kan tage en dukkert. Der er også picnicområder og legepladser langs stien, hvilket gør den til en fantastisk sti for familier.

Historien om jernbanestrækningen

Svenstrup-Nibe jernbanen blev bygget i 1896 og fungerede som passager- og godstog indtil 1968. Jernbanen kørte gennem nogle af de smukkeste landskaber i Danmark og fik derfor tilnavnet “Skønhedsbanen”. Efter at jernbanen blev nedlagt, blev sporene fjernet, og stien blev omdannet til en cykel- og vandresti.

Kort over Bjergbanestien fra Nibe til Svenstrup

Hvis du gerne vil medbringe et godt cykelkort, når du skal køre ruten, så husk at tjekke vores guide til at vælge det rigtige cykelkort over Danmark.

Distance: 35 km
Asfalt: 25 km
Grusveje og stier: 10 km

Skriv en kommentar