På et delforløb af regional cykelrute 29 fra Aalborg-Hvalpsund kan man følge den gamle banesti fra Nibe-Års-Haubro. Stien er ca. 10 km lang og er ideel til en kortere tur eller som en tilføjelse til en længere tur i området.

På et delforløb af regional cykelrute 29 fra Aalborg-Hvalpsund kan man følge den gamle banesti fra Nibe-Års-Haubro.

Stien er ca. 10 km lang og er ideel til en kortere tur eller som en tilføjelse til en længere tur i området. Hvalpsundruten er en af Danmarks banestier.

Den gamle Nibe-Års-Haubro-sti blev brugt af landmænd fra Nibe, som kørte deres varer til markedet i Års. Ruten gik via Hvalpsund, hvor bønderne kunne købe fisk til deres hjemrejse.

I dag går ruten gennem et naturskønt landskab med et godt udvalg af fugle og andre dyreliv. I Hvalpsund kan du holde en pause og nyde udsigten over fjorden.

Hvad er “Hvalpsundruten”?

Den 75 km lange natursti følger forløbet af den nedlagte jernbane mellem Nibe og Hvalpsund, og kommer igennem flere af Himmerlands skønne naturområder.

Størstedelen af ruten er asfalteret, kun en lille del er grusbelagt. Fra Nibe til Haubro følger stien den gamle banestrækning, hvilket betyder at der kun er ubetydelige stigninger i terrænet. De sidste 15 km mod Hvalpsund går ruten gennem et mere bakket terræn på ujævnt underlag.

Ruten har i Nibe forbindelse til Bjergbanestien, der følger den nedlagte jernbane mellem Nibe og Svenstrup. Fra Svenstrup er der cykelsti gennem Østerådalen til centrum af Aalborg.

Hvordan kommer man til “Hvalpsundruten”?

Nibe-Års-Haubro “Hvalpsundruten” kan nås fra flere forskellige udgangspunkter. Stien ved Svingelbjergvej er det mestdirekte vej til stien. Man kan dog også komme til stien fra parkeringspladsen ved Årslev Skov eller fra parkeringspladsen ved Hobrovej.

Hvad er der at se på Nibe-Års-Haubro “Hvalpsundruten”?

Nibe-Års-Haubro “Hvalpsundruten” tilbyder vandrere en smuk udsigt over skovene og landskabet i Nibe Kommune. Undervejs kommer du også forbi flere søer, bl.a. Hvalsøen, som er et populært sted at bade i sommermånederne.

Kort over Regional Rute 29: Hvalpsundruten fra Nibe til Haubro

Hvis du gerne vil medbringe et godt cykelkort, når du skal køre ruten, så husk at tjekke vores guide til at vælge det rigtige cykelkort over Danmark.

Distance: 35 km
Asfalt: 25 km
Grusveje og stier: 10 km

Skriv en kommentar