Her kan du læse mere om, hvor hurtigt man cykler? Jeg har lavet en beregner, så du kan udregne din gennemsnitshastighed på cykel, når du kender distancen.

Når du har læst hele indlægget så får du svar på:

  • Hvor hurtigt cykler man? Både voksne og børn?
  • Hvad er din gennemsnitsfart og gennemsnitshastighed på cykel?
  • Hvor hurtigt kan man cykle?
  • Hvor hurtigt må man cykle?
  • Hvor hurtigt cykler man 1 km?

Men lad os dykke ned i det med det samme med en beregner:

Hvor hurtigt cykler du? Udregn din gennemsnitsfart i vores beregner!

I denne beregner af hastighed på cykel kan du udregne, hvor hurtigt du cykler, når du kender distancen og tiden.

Beregn hastighed (km/t) og pace (min/km) fra distance og tid
min sek
Udregning af hastighed og pace

Det mest præcise er naturligvis, hvis du har en cykelcomputer, som kan måle, hvor hurtigt du kører. Men hvis du ikke har en cykelcomputer, så kan du naturligvis selv måle op, hvor langt du har kørt fx på Garmin Connect ruteplanlægger eller andre ruteplanlæggere.

Hvor hurtigt cykler man?

I denne tabel har jeg givet et bud på, hvor hurtigt man cykler under forskellige vilkår. Tabellen giver et bud på, hvor hurtigt man cykler.

Form for cykling Hastighed (km/t)
Hyggetur med familien 10-15 km/t
Almindelig cykel - blandet landskab 15-20 km/t
Racercykel - træningstur - blandet landskab 25-35 km/t
Racercykel - professionel - blandet landskab 40-50 km/t

Jeg vil gerne udvide tabellen med bedre data. Hvis du har nogle gode indsigter og tal fx fra videnskabelige studier, så skriv endelig til mig.

Hvor hurtigt cykler du x km?

Jeg har lavet en beregner, så du kan udregne hvor hurtigt, man cykler x antal kilometer. Det kan være godt at vide, hvor hurtigt man cykler fx 5 eller 10 km, når du skal et sted hen.

Beregn tidsforbrug fra hastighed og distance
Udregning af tidsforbruget
min sek

Hvor langt cykler man i et tidsrum?

I denne beregner kan du udregne hvor mange km, man cykler i timen, når du kender din omtrentlige hastighed og tidsrummet.

Beregn distance (km) fra hastighed og tid
min sek
Udregning af distance

Hvor hurtigt cykler børn?

Børn kan cykle ret hurtigt alt efter hvor modige de er og hvilken cykel de har. Jeg tror det er umuligt at sige noget generelt om, hvor hurtigt børn cykler.

Jeg kan huske, at jeg selv elskede at køre så hurtigt jeg kunne og kigge på min cykelcomputer til børn, hvor høj fart, jeg kunne få på ned ad bakkerne.

Hvor hurtigt kan man køre på en cykel?

Briton Neil Campbell har verdensrekorden for at have cyklet hurtigst på en cykel. Cyklen blev trukket i gang af en Porsche Cayenne, og det lykkedes Campbell at komme op på i alt 280 km/t.

Du kan se rekorden i dette Youtube-klip:

Du kan også se en inspirerende video af Guy Martins forsøg på 180 km/t, hvor han selv træder cyklen op på den nødvendige hastighed.

Hvor hurtigt kører en professionel cykelrytter?

Det afhænger naturligvis meget af, hvilken distance den professionelle cykelrytter kører.

  • Højeste gennemsnitsfart for en Tour de France etape = 50,4 km/t
  • Højeste gennemsnitsfart op af bjerget Alpe d´Huez = 22,58 km/t

Hvor hurtigt må cykle på vejen?

På cykel skal du overholde de hastighedsregler, der er på den vej, du kører på. Det vil sige, at du skal cykle efter de hastighedsregler, som også gælder for bilerne. Du skal altså cykle efter forholdene.

Det gælder jo for alle trafikanter, at man skal køre efter forholdene, så man skal ikke race ned ad en cykelsti med 50 km/t., hvis det helt åbenlyst er til gene og fare for andre cyklister, hvilket det nok vil være i det fleste tilfælde. Det gælder også, selvom man befinder sig i et område, hvor hastighedsgrænsen er 50 km/t.

Frits Bredal, kommunikationschef i Cyklistforbundet

Hvad er min gennemsnitshastighed på cykel?

Hastigheden på en cykel kan være alt mellem 0-100 km/t for almindelige mennesker med en gennemsnitshastighed på alt mellem 15-50 km/t. Det afhænger fuldstændig af forholdene.

Din gennemsnitshastighed afhænger af motoren på cyklen (som er dig selv), hvor effektiv cyklen er (hvor meget energi du kan omsætte til fart), og hvilke forhindringer, du møder på vejen af trafik, bakker, modvind og vejens beskaffenhed.

Der er altså mange ting, der kan have indvirkning på din gennemsnitsfart, når du cykler.

Det er også vanskeligt at sammenligne gennemsnitshastigheder og vurdere om det er langsomt eller hurtigt. For hvad er det i forhold til? Når du kører en hyggetur, med familien, en træningstur i bakker, en enkeltstart på fladt underlag eller måske endda i skoven.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor hurtigt må man køre på cykel?

Du skal overholde hastighedsreglerne på den vej, du cykler på. Du må altså ikke køre hurtigere end bilerne. Det er vigtigt, at du cykler efter forholdene.

Hvor lang tid tager det at cykle 10 kilometer?

Det kommer jo helt an på, hvor hurtigt du cykler. Hvis du fx kører 20 km/t, så tager det 30 minutter at cykle 10 kilometer. Du kan bruge den her beregner til at udregne, hvor lang tid det tager at cykle en bestemt distance.

Hvad betyder hastigheden for energiforbruget på cykel?

Din hastighed betyder meget for dit energiforbrug, når du cykler. Ved højere hastighed bruger du mere energi, fordi du træder hårdere i pedalerne og møder større vindmodstand. Læs mere om, hvad du forbrænder ved cykling.

Konklusion

Hvis du kender din gennemsnitshastighed, så ved du altså, hvor langt man kan cykle på en dag. Jeg har i et andet indlæg skrevet lidt om, hvor langt kan børn cykle.

Skriv en kommentar