Denne del af national cykelrute 2 forbinder Viborg og Skive. Ruten bringer dig forbi et par interessante herregårde og smukke fjorde. Turen starter eller fortsætter i domkirkebyen, Viborg, som altid er et besøg værd.

På vej ud af Viborg nærmer vi os Hjarbæk Fjord, som vi følger rundt. På vejen kommer vi forbi den gamle Tårupgård fra 1500-tallet. Gården er privatejet, men der er afmærket offentlige vandreruter rundt i området. Ved Nørre Ørum drejer vi vest og rammer Skive Fjord ved Stårup Hovedgård. Gården er åbent for besøg, så her kan man gå på opdagelse i de gamle kældre fra 1300-tallet og se den flotte samling af malerier, møbler og kunst fra 1600-1800-tallet. Stedet levendegør herresædets historie gennem mere end 650 år. I gårdens porthuslænge kan der handles hos en af landets største antikvitetshandlere.

Resten af vejen kører vi langs fjorden ind mod Skive, hvor der lige nord for byen er bademulighed i fjorden. Skive er hovedbyen for Salling med en aktiv erhvervshavn og store grønne områder. Skive museum med den lokalhistoriske samling og en fin grønlandsk samling er absolut et besøg værd.

I Skive kan man se Skives 11 Stjerner. Det er skulpturer tegnet af den berømte tegnestue Jacob Jensen Design. Skulpturerne står placeret i rundkørsler i Skiveegnen og skal minde befolkningen om nytænkning og kreativitet i en forandrende verden. Du kommer forbi et par af skulpturerne, hvis du følger ruten rundt i byen. Fra byen kan man også tage på pirat- og solnedgangsture med et gammelt træskib. Der er dog ikke adgang alle dage, så man bør lige tjekke ved turistbureauet for at planlægge en tur.

National cykelrute 2 fortsætter videre mod Hanstholm, men vores beskrivelse slutter her.

Relaterede ture

National Rute 02: Ebeltoft - Viborg

3 minutters læsning

På denne del af den nationale cykelrute 2 oplever vi alt fra strand og herregårdslandskaber til skovtætte ådale og lynghedearealer. Den varierede rute forbin...

Skriv en kommentar